আবারো শুরু হয়েছে প্রো-অফার! নামমাত্র মূল্যে ফ্রিল্যান্সিং কোর্স করুন ঘরে বসেই। বিস্তারিত

Pay with:

ঢাকা বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি পরীক্ষা ২০১৬-২০১৭ খ / বি / B ইউনিট প্রশ্ন পত্র সমাধান ( ইংরেজি / English)

ঢাকা বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি পরীক্ষা ২০১৬-২০১৭ খ / বি / B ইউনিট প্রশ্ন পত্র সমাধান ( ইংরেজি / English)

বি:দ্র: জগন্নাথ বিশ্ববিদ্যালয় ২০১৬-২০১৭ সেশনের ভর্তি পরীক্ষা বি ইউনিট প্রশ্ন সমাধান দেখুন এখানে

Dhaka University Admission Test 2016-17 English Question Solution (B Unit)

1. The Gypsies are people who- Answer: are always on the move.
2. The Gypsies like to live in tents because- Answer: it is easy to put them up.
3. The English took them for Egyptians-means: Answer: The English brought them from Egypt.
4. Which of the following words does not match with the word- Wander? Answer: Nomad
5. Which of the following statement is true? Answer: Gypsies are treated with more.
6. Had I heard the weather report, I ——-an umbrella. Answer: I would have taken
7. A day on Mars—–slightly ——-than a day on earth. Answer: is, longer
8. My nephew——chicken pox this weekend. Answer: came round with
9. There’s paper—–the floor. Please put it —– the wastebasket. Answer: on, in
10. Do you know the name of —-artist who painted this portrait? Answer: no article
11. The chairman decided to call off the meeting. The meaning of the words in hold is: Answer: postpone
12. Its Party finished. There is ——-left. Answer: Something
13. The Recipe for Vegetable soup has a number of different——. Answer: ingredients
14. By the middle of the twenty first centuries, the computer—-a necessity is every home. Answer: will have become.
15. Although research scientist had hoped that the new drug interferon ——to be a cure for cancer, its application now appears to be more limited. Answer: would prove
16. Synonym of the Word “Tenacious”. Answer: Firm
17. Like foolish people who continue to live near an active volcano, many of us are ——–about —–of atomic warfare and its attendant destruction. Answer: unconcerned, threat
18. Which word is spelt correctly? Answer: hypochondriac
19. What is the synonym of “Exhausted” Answer: Drained
20. What is the antonym of “Gloomy” Answer: Bright
21. Correct Translation is: Answer: we should be hopeful about our future.
22. Correct Sentence: Answer: the announcer awarded the prize to jamil and me
23. Correct Sentence: Answer: Irom Sharmila Has been on hunger strike since the year
2000.
24. Correct Sentence: Answer: Whose glasses are these? Are these yours or Sohel’s?
25. Value Means: Answer: Principles bcs icon..

 

ঢাকা বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি পরীক্ষা ২০১৬-২০১৭ খ / বি / B ইউনিট প্রশ্ন প্রত্র সমাধান ( বাংলা )
ঢাকা বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি পরীক্ষা ২০১৬-২০১৭ খ / বি / B ইউনিট প্রশ্ন প্রত্র সমাধান ( ইংরেজী / English)
ঢাকা বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি পরীক্ষা ২০১৬-২০১৭ খ / বি / B ইউনিট প্রশ্ন প্রত্র সমাধান ( সাধারণ জ্ঞান )

   
   

1 responses on "ঢাকা বিশ্ববিদ্যালয় ভর্তি পরীক্ষা ২০১৬-২০১৭ খ / বি / B ইউনিট প্রশ্ন পত্র সমাধান ( ইংরেজি / English)"

Leave a Message

Certificate Code

সবশেষ ৫টি রিভিউ

eShikhon Community
top
© eShikhon.com 2015-2022. All Right Reserved